Önneköps IF - Svensköps IF 3-0 (0-0) 2 mars 2008, träningsmatch

Mats, Jens.

Avbytare: Håkan (lillstrumpa), Ceder, Anders

Målskyttar: Ceder 2, Dick 1

Rapport:
Så var det då dags för B-laget att beträda Hörby IP för säsongens första träningsmatch. Den gick mot ”nabon” Svensköp på en för dagen alldeles utmärkt grusplan. Vi kom till start med en i princip ny trupp jämfört med den som spelade i lördags, den enda som spelade 90 minuter med A-laget dagen innan var vår målvakt Danne eftersom ”Totti” var sjuk.

Vi började matchen ganska så trevande, vi låg inte riktigt rätt i positionerna såväl framåt som bakåt. Men efter ett tag så fick vi bättre ordning på huvud och ben (det var ju trots allt söndagsförmiddag), och vi tog över matchbilden mer och mer. Den första halvleken präglades mest av kamp och mindre skönspel, vi var väl det laget som försökte rulla på mest med bollen, men Svensköp stretade emot bra och några mål blev det inte de första 45 minuterna.

I pausen gjorde vi några byten, Jens bytte med Ceder och Ralle bytte med Anders, en stund senare så fick även blixtinkallade "Lillstrumpa” hoppa in på bekostnad av Conny. Stort plus för Jens första 45 minuter som löpte oavbrutet (kan bero på att han körde med kortärmat, brr…) och som ständigt oroade Svensköps försvar.

Vi satte full fart direkt i andra halvlek, de gånger som Svensköp hade bollen i egen ägo var lätträknade. Vi rullade runt bollen bra på mittfältet där Conny och Dick var stora dirigenter.

Efter 55 minuter får vi utdelning, en misslyckad hörna gör att bollen hamnar hos Dick i högerläge i straffområdet. Hur kyligt som helst lobbskjuter han bollen bakom en chanslös målvakt. Vi fortsatte med vår offensiva fotboll och 10 minuter senare så gjorde Ceder 2-0 fint framspelad av Jörgen. (Skrev jag verkligen rätt nu???) jo, det var Jörgen.

Efter detta mål så mattades tempot lite, felpassen blev fler och löpningarna var inte lika frekventa som innan. Men med 5 minuter kvar punkterar Ceder matchen med sitt andra mål och fastställer resultatet till 3-0.

Sett över 90 minuter så tycker jag att vi är det bättre laget, det var lite hönsgård i början men det är helt naturligt när det är första matchen för säsongen. Annars tycker jag att vi gör en bra match. Försvaret skötte sig prickfritt, tror bara det var en gång som Danne fick göra en kvalificerad räddning. Mittfältet med Dick och Conny i spetsen var löpvilliga och vågade vårda bollen. Jens har jag redan nämnt, Ceders andra halvlek visar att han tänker kriga om en plats i A-laget framöver. Men som sagt det var ingen som föll ur ramen, vi har en bra och bred trupp och ingen kan känna sig given på några platser, såväl i A-laget som B-laget.

Vi tränar vidare i veckan och nästa söndag möter vi Linderöd borta (spelas i Tollarp).